Szilvafagylalt
Hozzávalók:
-
12 szem közepes szilva
-
500 ml tej
-
600 ml tejszín
-
1 vaníliarúd
-
6 tojássárgája
-
120 g porcukor
-
2 evőkanál pudingpor
-
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
Vágjuk be a szilvákat az egyik oldalukon és tegyük forrásban lévő vízbe. Forraljuk fel, majd szűrjük le és tegyük 5 percre hideg vízbe. Húzzuk le a szilva héját és vágjuk kis darabokra. Melegítsük fel a tejet, a 250 ml tejszínt és a vaníliát. A habosra felvert tojássárgát, porcukrot, pudingport, és fahéjat keverjük bele a tejes keverékbe, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik, közben folyamatosan keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük bele a maradék tejszínt és a szilvákat. Öntsük egy tepsibe és tegyük mélyhűtőbe 1 órára. Elektromos mixer segítségével verjük fel krémes állagúra, majd tegyük vissza a mélyhűtőbe, amíg teljesen megszilárdul.
|