Eperfagyi
Hozzávalók:
-
3 tojássárga
-
2,5 dl tej
-
5 dl tejszín
-
10 dkg cukor
-
20 dkg eper
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Elkészítés:
5 dkg cukorral pürésítsük az epret, és tegyük félre. Egy másik edényben keverjük simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük fagylaltgépbe, és kövessük a készülék útmutatóját. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át. Ezt a műveletet 20 percenként háromszor ismételjük meg.
|