Márvány muffin
Hozzávalók:
(keverőtál, kis lábas, habverő vagy robotgép, sütőforma, papírkosarak a muffin formához)
-
10 dkg puha Rama
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
-
1-2 csepp rumaroma
-
3 tojás
-
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
-
15 dkg liszt
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
tetejére csokoládé (ha lehet ét) + víz
Elkészítés:
.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.A muffin formát kibéleljük a papírkosarakkal. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is (vanillincukor, rumaroma, tojás, sütőpor, liszt). A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba. A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy "márványos" legyen.Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
|