Mogyorókrémes, csokimázas muffin
Hozzávalók:
-
15 dkg csokoládés mogyorókrém
-
25 dkg kristálycukor
-
1 csomag Sütőpor
-
3 db tojás
-
3 evőkanál keserű kakaópor
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott)
-
25 dkg Rama
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg tejcsokoládé
-
10 dkg Rama 0,5 dl tej
Elkészítés:
A mogyorót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió - vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral habosra verjük, majd a puha Ramát, és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem. Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.
|