Erdei gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
-
2 dkg Rama
-
4 evőkanál (kb. 8 dkg) kristálycukor
-
1,8 dl tej
-
1 tojás
-
idényen kívül fagyasztott gyümölcskeverék
-
25 dkg megtisztított erdei gyümölcs vegyesen (ribizli, áfonya, málna, szeder, szamóca)
-
1 kisebb narancs vagy citrom reszelt héja
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
-
fél mokkáskanál só
-
14 dkg Rama
Elkészítés:
A gyümölcsből a nagyobb szemeket félbevágjuk. Ha fagyasztottat használunk, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. A tojást kissé felverjük, majd folytonosan keverve apránként hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg Ramát is. A tejet hozzáöntjük, a cukorral és a narancs reszelt héjával ízesítjük. A gyümölcsöt belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, vagy papírkosárkákkal kibéleljük és a gyümölcsös masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
|