Sacher muffin
Hozzávalók:
-
10 dkg étcsokoládé,
-
10 dkg Rama
-
2 tojás
-
15 dkg kristálycukor
-
10 dkg baracklekvár
-
15 dkg finomliszt
-
1 kiskanál sütőpor
Tetejére:
Csokoládémázhoz:
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 dkg Rama
-
5 dkg fehér csokoládé
-
1 evőkanál főzőtejszín
Elkészítés:
A muffin tepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a Ramával együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a Ramával olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a Ramával felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.
|