Tepsis pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
-
50 dkg liszt
-
2,5 dkg élesztő
-
10 dkg puha Rama
-
2 db tojássárgája
-
3 mokkáskanál só
-
2,5-3 dl langyos víz
A feltéthez:
-
ketchup
-
só
-
bors
-
oreganó
-
minden egyéb, amit otthon találunk a hűtőben és szeretünk. Pl.: zöldségek, friss, vagy mirelit, vagy konzerv, száraz szalámi, felvágott, sonka, szalonna, stb.
A tetejére:
-
reszelt trappista sajt és / vagy mozzarella
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egy rétestészta állagú tésztát készítünk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük. Miután megkelt, egy olajjal megkent 32x35 cm-es sütőtepsiben négyzet alakúra lapítjuk. Megkenjük ketchuppal, majd először a a felvágottat tesszük rá, aztán a nagyobb és az egyre kisebb zöldségféléket. Sóval, borssal és oreganóval meghintjük, majd a tetejét sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 220 °C-on 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Amihez nincs megadva mennyiség, azért van mert ízlés szerint.
|