Sajtos-tökmagos muffin
Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
A tésztához:
-
10 dkg reszelt trappista sajt
-
2,5 dl tej
-
2 maréknyi tisztított tökmag
-
2 tojás
-
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
-
1 kiskanál só
-
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg Rama
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is. A tojást az az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.
|