Fokhagymás, sonkás muffin
Hozzávalók:
-
5 gerezd fokhagyma
-
fél csokor petrezselyem
-
fél csokor metélőhagyma
-
1 kisebb vöröshagyma
-
15 dkg főtt, füstölt sonka
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
fél mokkáskanál só
-
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
-
2 tojás
-
10 dkg Rama
-
2 dl tej
-
10 dkg reszelt sajt
A forma kikenéséhez:
Elkészítés:
A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a
sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
|