Málnás csokoládés muffin
Hozzávalók:
Tésztához:
-
25 dkg liszt
-
3 tojás
-
1 tojássárgája
-
25 dkg Rama olvasztva
-
25 dkg porcukor
-
10 dkg baracklekvár
-
1/2 csomag sütőpor
-
8 dkg kakaópor
-
10 dkg étcsokoládé darabolva
Díszítéshez:
-
málnaszemek, fagyasztott is lehet
-
málnaöntet
-
porcukor
Elkészítés:
A tojásokat egy mély tálba tesszük, kissé felverjük, belekeverjük először a cukrot, azután a baracklekvárt, majd beleszórjuk a darabolt csokoládét. Rászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd ráöntjük a megolvasztott, folyós, de nem meleg Ramát. Szép, sima tésztát keverünk belőle. Beleadagoljuk a formákba. Süthetjük muffin papírban, ill. teflon, vagy szilikonos muffin sütőbe is. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Míg sül, elkészítjük a málnaöntetet. Egy kis maréknyi málnát 1,5 evőkanál cukorral folyamatos keverés mellett összeforralunk. Ha a muffinok langyosra hűltek, kivesszük azokat a formákból, meghintjük leheletnyi porcukorral és meglocsoljuk málnaöntettel. Végül málnaszemekkel díszíthetjük.
|