Egyszerű sós rúd
Hozzávalók:
Eszközigény:
-
nyújtófa, nyújtódeszka, sajtreszelő, derelyevágó, sütőpapír
A süteményhez:
-
30 dkg liszt
-
20 dkg Rama
-
kb. 2 dl tejföl
-
1 tk só
A díszítéshez:
-
1 tojás, vagy maradék sárgája a kenéshez, kb. 20 dkg sajt, sajt, szezámmag, mák, vagy köménymag a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.Jól belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást villával összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.Derelyevágóval (ha nincs, késsel) csíkokra vágjuk, sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőben kisütjük.
|