Müzlikeksz
Hozzávalók:
-
fél csomag sütőpor
-
10 dkg barna cukor
-
2 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
50 dkg müzli (olyan, ami nyersen is elropogtatható)
-
5-6 dkg dió, vagy mogyoró
-
12 dkg Rama
Elkészítés:
A Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott diót beledolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatót ráillesztünk. A müzlis masszából kb. 1 evőkanálnyit beletöltünk, jól lenyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk róla. A maradék masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük.
|