Gyümölcskosár
Hozzávalók:
A töltelékhez:
-
40 dkg friss kerti vagy erdei gyümölcs (eper, málna, stb.)
-
3 dl tejszín
-
10 dkg szeletelt mandula
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A tésztához:
-
reszelt citromhéj
-
1 evőkanál tejföl
-
5 dkg finomra őrölt kókuszreszelék
-
1 db tojás
-
10 dkg kristálycukor
-
25 dkg liszt
-
10 dkg Rama
Elkészítés:
A lisztet, a kókuszreszeléket, a Ramát, a tojást, a tejfölt, a rumot és a citromhéjat összekeverjük és sima tésztává gyúrjuk, majd rövid időre hideg helyre tesszük. A tortaformácskákat kikenjük Ramával, vékonyan kibéleljük tésztával, a forma alját megszurkáljuk, majd egy kis időre ismét hidegre tesszük. Ezután a formákat forró sütőben 10-15 percig sütjük 180 °C fokon, amíg aranysárga színűek nem lesznek. A kész tésztakosarakat kivesszük a formából és megvárjuk, amíg kihűlnek. A belsejüket megkenjük sárgabaracklekvárral, megtöltjük felvert tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal, végül szeletelt mandulával díszítjük. A megsütött tésztaformák zárt dobozban több hétig is elállnak. Csak közvetlenül tálalás előtt töltjük őket meg tejszínhabbal és gyümölccsel.
|