Mandulás kuglóf
Hozzávalók:
A cukormázhoz:
-
15 dkg porcukor
-
1 db tojásfehérje
-
1 evőkanál citromlé
A tésztához:
-
fél pohár konyak vagy cherry
-
4 db tojásfehérje
-
7,5 dkg liszt
-
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
-
13 dkg porcukor
-
10 dkg mandula
-
10 dkg Rama
Elkészítés:
A mandulát megpirítjuk és megdaráljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott Ramát, a likőrt és a felvert tojásfehérjéket. Mindezt óvatosan összekeverjük és egy Ramával kikent vagy alufóliával kibélelt kuglófformába töltjük. 180 °C fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A cukormázhoz összekeverjük a tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével, majd bevonjuk vele a kihűlt kuglófot.
|