Almás pite
Hozzávalók:
A töltelékhez:
4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is
1 kg savanykás alma
1 kiskanál őrölt fahéj
3 evőkanál édesítőpor
A tepsi kikenéséhez:
1 púpozott evőkanál finomliszt
2 dkg Rama
A tetejére:
1-2 evőkanál édesítőpor
A tésztához:
1 kis pohár tejföl
50 dkg finomliszt
1 darab tojás
3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak
20 dkg Rama
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk. A tésztához a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással, az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére.
|