Csokoládés pite
Hozzávalók:
A töltelékhez:
-
15 dkg pirított mogyoró
-
3 dl tejszín
-
40 dkg étcsokoládé
-
25 dkg mascarpone sajt
A tésztához:
-
egy kis fehérbor
-
egy kevés só
-
1 evőkanál tejföl
-
10 dkg kristálycukor
-
1 db tojás
-
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
-
30 dkg liszt fele-fele arányban rétes- és finomliszt
-
15 dkg Rama
Elkészítés:
A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejfölt, egy kevés sót és végül a fehérbort. Sima tésztává gyúrjuk, és ha túl kemény, akkor még hozzáadunk egy kis fehérbort. A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a tészta lehűlt, beborítjuk alufóliával, amelyre szárazbabot szórunk, hogy a tészta alja ne púposodjon föl. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. Ha megsült, eltávolítjuk a babot, lehűtjük a tésztát és megtöltjük a töltelékkel. A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keverés mellett 1 dl tejszínben fölolvasztjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarpone sajtot és a felvert maradék tejszínt. Megtöltjük vele a pitét és feldíszítjük a pirított mogyoróval. Lehűtve tálaljuk.
|