Karamellás pite
Hozzávalók:
A krémhez:
-
0,5 liter tej
-
3 evőkanál liszt
-
30 dkg kristálycukor
-
10 dkg Rama
A tésztához:
-
8 evőkanál tej
-
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
-
20 dkg kristálycukor
-
2 db tojás
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg Rama
Elkészítés:
A sütőporos lisztből, cukorból,Ramából, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra. A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.
|