FOLTOS MUFFIN
Hozzávalók:
-
2,5 dl tej
-
3 tojás
-
6 dkg cukor
-
4 dkg liszt
-
5 dkg Rama
-
2-3 ek kakaópor
-
vaníliarúd, vagy 1 cs. vaníliás cukor
-
1/2 tábla csoki
Elkészítés:
A tejből, lisztből és a Ramából besamell mártást készítünk, közben adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, vagy a vaníliás cukrot, majd kicsit kihűtjük. A három tojást felverjük habosra a cukorral, majd hozzákeverjük a főzött krémhez. Elfelezzük a krémet, és az egyikbe tesszük a kakaót és az olvasztott csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet. Ramával kikent, kilisztezett muffin formába kanalazzuk felváltva a két krémet, (a szilikonformát nem kell kikenni). A tepsit vízfürdőbe állítjuk és egy órát sütjük 180 fokon. Ha elkészült vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután óvatosan vegyük ki a formából.
|