TEPSIS MÉZES
Hozzávalók:
A díszítéshez:
-
6 dkg cukrozott cseresznye
-
7,5 dkg mandula
-
1 db tojásfehérje
A forma kikenéséhez:
A tésztához:
-
8 dkg darabolt mandula
-
5 dkg kockára vágott cukrozott narancshéj
-
10 dkg kockára vágott cukrozott citromhéj
-
1 evőkanál kakaópor
-
2 evőkanál rum
-
1 teáskanál reszelt citromhéj
-
2 evőkanál mézes fűszerkeverék
-
37,5 dkg finomliszt
-
1 teáskanál szalakáli
-
12,5 dkg kristálycukor
-
2 db tojás
-
25 dkg méz
-
10 dkg Rama
Elkészítés
A mézet a Ramával felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral habosra verjük és a mézes masszához adjuk. A szalakálit a liszttel, a mézes fűszerkeverékkel, a citromhéjjal, a rummal, a kakaóval, a cukrozott citrom- és narancshéj darabokkal és a mandulával összekeverjük, majd a tojásos-mézes keverékkel összegyúrjuk. A sütőlapot Ramával kikenjük, a tésztát egyenletesen belehelyezzük, lesimítjuk. A mandulát leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A cukrozott cseresznyét megfelezzük vagy negyedeljük. Vonalzóval vagy késsel a tésztára 7x9 cm-es kockákat rajzolunk. A süteményt mandulával és cukrozott cseresznyével díszítjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel elkeverjük és a mézes süteményt bekenjük vele. 175 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
|