LEKVÁROS-TÚROS PÁRNA
Hozzávalók:
-
25 dkg liszt
-
csipet só
-
1 citrom héja
-
25 dkg Rama
-
10 dkg porcukor
-
25 dkg túró
-
sütésálló lekvár
Elkészítés:
Összekeverjük a túrót, a sót, a porcukrot, és a citrom héját. Hozzámorzsoljuk a Ramát, majd a lisztet és összegyúrjuk alaposan. Fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán nem túl vékonyra (kb. 1 cm) nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe kemény lekvárt teszünk, a széleket tojással megkenjük, majd összehajtogatjuk úgy, hogy a széleit jól összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
|