ASZALT GYÜMÖLCSÖS KIFLI
Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
2,5 dkg élesztő
-
10 dkg cukor
-
3 tojássárgája
-
10 dkg Rama
-
3 dl langyos tej
-
2 evőkanál rum
-
1 csipet só
-
1 cs. vaníliás cukor
-
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
A töltelékhez:
-
10 dkg reszelt étcsokoládé
-
15 dkg vegyes, aszalt gyümölcs
Elkészítés:
Az élesztőt egy kanál cukorral, 1 dl tejjel, és kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk. A maradék lisztet, cukrot, sót, 2 tojássárgát,Ramát, rumot, és a vaníliás cukrot nagyobb tálba tesszük. Beleöntjük az élesztőt, és a maradék tejet. A tésztát alaposan kidagasztjuk, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán fél cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát 8x15 cm-es darabokra vágjuk. Széleit megkenjük tojással, a közepébe pedig a csokoládé, és az apróra vágott aszalt gyümölcsök keverékéből csíkot teszünk. Úgy hajtjuk, hogy a tészta szélei fedjék egymást, és a hajtás alul legyen. Sütőpapírral bélelt tepsiben lekenjük tojással, majd 10-15 percig ismét kelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral.
|