PIZZÁS CSIGA
Hozzávalók:
Tészta:
-
1 púpozott evőkanál tejföl
-
5 dkg Rama
-
2,4 dl víz
-
2 kávéskanál só
-
1 kávéskanál cukor
-
2,8 dkg élesztő
-
50 dkg liszt (35 dkg finomliszt + 15 dkg rétesliszt)
Töltelék:
-
15 dkg reszelt sajt (kb)
-
1 tubus pizzakrém
-
15 dkg szeletelt gépsonka vagy szalámi (kb)
Tetejére:
-
sajt
-
1 egész tojás felverve
Elkészítés:
A szokásos módon kelt tésztát készítünk az élesztővel és a többi hozzávalóval együtt. Kb. fél órát pihentetjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, megtöltjük a pizzakrémmel, erre jön a szeletelt sonka és a sajt. Végül feltekerjük, és keresztben szeleteljük úgy, hogy felfordítva egy csigaformát mutasson. Így sütjük ki, tetejét lekenhetjük tojással, és még megszórhatjuk sajttal is. Gyorsan sül és gyorsan fogy.
|