ZABKORPÁS-CSOKOLÁDÉS KEKSZ
Hozzávalók:
-
23 dkg kristálycukor
-
1 db tojás
-
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
-
16 dkg zabkorpa (4 dl)
-
1,5 dl főzőtejszín
-
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
-
13 dkg finomliszt (2 dl)
-
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
-
1 mokkáskanálnyi só
-
20 dkg Rama
Elkészítés:
A Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, a sót összekeverjük, a Ramás masszához adjuk és a tejszínt is beleöntjük. Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 12 percig sütjük.
|