FLORENTIN
Hozzávalók:
-
10 dkg kristálycukor
-
1,25 dl tejszín
-
2 evőkanál finomliszt
-
6 dkg kockára vágott cukrozott narancshéj
-
6 dkg kockára vágott cukrozott citromhéj
-
12,5 dkg darabolt vagy vékonyra szelt mandula
-
20 dkg étcsokoládés tortabevonó
-
3 evőkanál Rama
Elkészítés:
A mandulaszeleteket, a cukrozott narancs- és citromhéj darabokat, a cukrot, a Ramát és a tejszínt egy tálba tesszük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve kb. 3. percig főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd az edényt levesszük a tűzről. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. Két teáskanál segítségével mandula-halmocskákat formázunk a sütőlapon, tetejüket egy kissé lelapítjuk. 225 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 5 percig sütjük. A süteményeket a sütés után rögtön egy kb. 6 cm átmérőjű gyűrűvel, vagy kanállal kerekre formázzuk. A süteményeket a sütőlapról a sütőpapírral együtt lehúzzuk és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót feldaraboljuk, forró vízfürdőn felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd ismét felmelegítjük és simára keverjük. A florentin alsó felét bekenjük a bevonóval és száradni hagyjuk.
|