HITZINGI APRÓSÜTEMÉNY
Hozzávalók:
-
5 dkg darabolt mandula
-
1 darab tojás
-
1 csipet só
-
12,5 dkg kristálycukor
-
2 evőkanál kakaópor
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg Rama
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót, a cukrot, a sót , a Ramát és a tojást egy tálba tesszük. Kézzel, vagy robotgéppel sima, lágy tésztává gyúrjuk. A manduladarabokat durvára vágjuk, hozzáadjuk a tésztához és elkeverjük. A tésztát kb. 4 cm vastag tekerccsé formáljuk és fóliába göngyöljük. Egy éjszakára a hűtőbe, vagy 2 órára a mélyhűtőbe helyezzük és hagyjuk megdermedni. A tésztatekercset kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, 175-200 °C-ra előmelegített sütőben 7-9 percig sütjük. A süteményeket rácson hagyjuk kihűlni.
|