CSIPKESÜTI ZABPEHELLYEL
Hozzávalók:
-
2 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál méz
-
1 csipet só
-
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
-
17,5 dkg zabpehely
-
20 dkg barna cukor
-
20 dkg Rama
Elkészítés:
A Ramát egy serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot hozzáadjuk és jól elkeverjük. A zabpelyhet egy tálba tesszük. A Rama-cukor keveréket a zabpehelyre öntjük, jól elkeverjük és egy éjszakára állni hagyjuk, majd vaníliás cukrot, sót, mézet és lisztet adunk hozzá. Felverjük a tojást, hozzáadjuk és sima tésztává keverjük. Enyhén púpozott teáskanálnyi tészta-halmocskát helyezünk egymástól 6 cm távolságra a sütőpapírral bélelt sütőlapra. A 200-225 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük, amíg a sütemények szétterülnek és szélük aranybarna nem lesz.
|